Да се определи как храната влияе на нашето здраве, е сложно, скъпо и отговорно занимание. За целта не се наблюдава един човек или едно семейство, а големи групи от хора, понякога наброяващи десетки или даже стотици хиляди, често в продължение на години.
Резултатите са няколко таблици, които са крайно важни. Те са основа на указанията какво и колко да се яде. Защо във Франция ядат „рискови храни”, а нивото на инфарктите е ниско? Френският парадокс интригува мнозина. Дали все пак червеното вино не съдържа мощни антиоксиданти? Отговорът е „да”.
Четете повече в бр. 2, 9 – 15 януари 2014 г.
Уважаеми читатели, в. „Аз-буки“ може да закупите и от следните места:
СОФИЯ
Национален природонаучен музей, бул. „Цар Освободител” 1 (работно време: понеделник — неделя от 10,00 до 18,00 ч.);
ПЛОВДИВ
Основно училище “Алеко Константинов” (библиотеката), ул. “Божидар Здравков” 3а, тел.: 032/62 56 73, 0887 073 478;
ПУ „Паисий Хилендарски“, Ректората, Пловдив, ул. „Цар Асен“ 24;
БЛАГОЕВГРАД
Университетска книжарница, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ул. „Иван Михайлов” 66, тел.: 073/588 540; 0894 426 038.