Национално издателство "Аз-буки"
Министерство на образованието и науката
Wikipedia
  • Вход
  • Регистрация
Вестник „Аз-буки”
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Начало
  • За вестника
  • Екип
  • Архив
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Контакт
  • Реклама
  • Абонамент
  • en_US
  • Начало
  • За вестника
  • Екип
  • Архив
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Контакт
  • Реклама
  • Абонамент
  • en_US
Няма резултати
Вижте всички резултати
Вестник „Аз-буки”
Няма резултати
Вижте всички резултати
Начало Uncategorized

Potential Applications оf Antibacterial Compounds in Edible Coating as Fish Preservative

v.genkov@azbuki.bg от v.genkov@azbuki.bg
22-10-2021
в Uncategorized
A A

Maulidan Firdaus, Desy Nila Rahmana, Diah Fitri Carolina,
Nisrina Rahma Firdausi, Zulfaa Afiifah,
Berlian Ayu Rismawati Sugiarto
Sebelas Maret University – Surakarta (Indonesia)

https://doi.org/10.53656/nat2021-5.02

Abstract. Fish is a product that breaks down quickly due to biochemical reactions that cause a decrease in the quality of its nutritional and sensory values. Natural preservatives make fish safer for consumption than fish preserved with formalin. Edible coating is a preservative that can be eaten, can prevent biological, chemical and physical changes, is able to prevent mass transfer, acts as a moisture barrier, be contained antimicrobial/antibacterial and antioxidants, increases shelf life, as well as protects food from microbial contamination. Antimicrobial/antibacterial compounds added to edible coatings are able to inhibit food degradation and/or remodel toxic compounds such as free radicals. Antimicrobials can be obtained from plant extracts such as alkaloids, flavonoids, saponins, tannins, phenolic acids, and eugenol. These compounds can slow the growth of bacteria in fish namely Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus sp., Staphylococcus aureus, Psychrotrophic and Psychrophilic bacteria counts, Enterobacteriaceae, and lactic acid bacteria. This article reviews the application of various antibacterial compounds from various plants that are added to edible coatings as preservatives in fish.
Keywords: edible coating; antibacterial; preservative

Влезте в системата, за да прочетете пълната статия Your Image Description

Свързани статии:

Default ThumbnailСтруктура на наратива в повестта на Павел Вежинов „Бариерата“ Default ThumbnailGender Differentiation in the Management of General Secondary Education Institutions Default ThumbnailНаблюдения върху употребата на клишетата в българската и в румънската публична реч Default ThumbnailКак технологиите и изкуственият интелект влияят на училищното образование

Последвайте ни в социалните мрежи

СподелянеTweet
Предишна статия

Coating Metals With Zinc and Method for Measuring the Thickness of the Layer

Следваща статия

Molecular Model аnd its Simplification in Teaching Stereoisomerism at Undergraduate Level

Следваща статия

Molecular Model аnd its Simplification in Teaching Stereoisomerism at Undergraduate Level

Метеори. Oсновни понятия и терминология

От образуването на земята до установяването на лука

Последни публикации

  • Диабетът не се развива от днес за утре
  • Разкриват „Оперни тайни“ на децата във Варна
  • „Монтесори“ педагогиката създава морален компас у детето
  • Учим от природата за природата
  • Връчиха наградите в конкурса „Родолюбие“
  • Таня Михайлова проведе среща за повече информираност за диабета в училищата
  • Откриха в пещера претендент за най-голяма паяжина
  • Софийският университет и Столичната община подписаха споразумение в сферата на образованието
  • Зам.-министър Емилия Лазарова откри STEM център в столичното 138. СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“
  • За термина амаксофобия
  • Министър Красимир Вълчев: Работата на медиаторите е изключително ценна за образованието и реализацията на децата
  • Зам.-министър Наталия Михалевска: Центровете за подкрепа са партньор на училищата във възпитанието на учениците и разгръщането на таланта им
  • Над 9000 ученици със специални потребности и с изявени дарби са подкрепени по проекта „Успех за теб“
  • Модернизацията на висшето образование изисква задълбочаване на партньорството между университетите
  • Ученици от ПГ „Велизар Пеев“ блестят с майсторство на международно изложение
  • Законова защита при забавени или неплатени заплати
  • Европейската комисия обяви покана за проекти по „Еразъм+“ за 2026 г.
  • „Аз-буки“ се среща с младите таланти на България
  • Че какво без песен е светът
  • „Машина на времето“ връща кюстендилските ученици към изворите на знанието
  • Д-р Елеонора Лилова, началник на Регионалното управление на образованието – София-град: Мисията ни е да превърнем учителската професия в избор на сърцето и разума
  • Педагози от Софийска област обменят опит

София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

+0700 18466

izdatelstvo.mon@azbuki.bg
azbuki@mon.bg

Полезни линкове

  • Къде можете да намерите изданията?
  • Вход за абонати
  • Начало
  • Контакт
  • Абонамент
  • Проекти
  • Реклама

Вестник „Аз-буки”

  • Вестник “Аз-буки”
  • Абонамент
  • Архив

Научните списания

  • Стратегии на образователната и научната политика
  • Български език и литература
  • Педагогика
  • Математика и информатика
  • Обучение по природни науки и върхови технологии
  • Професионално образование
  • История
  • Чуждоезиково обучение
  • Философия

Бюлетин

  • Достъп до обществена информация
  • Условия за ползване
  • Профил на купувача

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
bg_BG
en_US bg_BG
  • Вход
  • Sign Up
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Начало
  • За вестника
  • Екип
  • Архив
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Контакт
  • Реклама
  • Абонамент
  • en_US

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"