Национално издателство "Аз-буки"
Министерство на образованието и науката
Wikipedia
  • Вход
  • Регистрация
Вестник „Аз-буки”
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Начало
  • За вестника
  • Екип
  • Архив
  • Контакт
  • Реклама
  • Абонамент
  • en_US
  • Начало
  • За вестника
  • Екип
  • Архив
  • Контакт
  • Реклама
  • Абонамент
  • en_US
Няма резултати
Вижте всички резултати
Вестник „Аз-буки”
Няма резултати
Вижте всички резултати
Начало Uncategorized

Potential Applications оf Antibacterial Compounds in Edible Coating as Fish Preservative

v.genkov@azbuki.bg от v.genkov@azbuki.bg
22-10-2021
в Uncategorized
A A

Maulidan Firdaus, Desy Nila Rahmana, Diah Fitri Carolina,
Nisrina Rahma Firdausi, Zulfaa Afiifah,
Berlian Ayu Rismawati Sugiarto
Sebelas Maret University – Surakarta (Indonesia)

https://doi.org/10.53656/nat2021-5.02

Abstract. Fish is a product that breaks down quickly due to biochemical reactions that cause a decrease in the quality of its nutritional and sensory values. Natural preservatives make fish safer for consumption than fish preserved with formalin. Edible coating is a preservative that can be eaten, can prevent biological, chemical and physical changes, is able to prevent mass transfer, acts as a moisture barrier, be contained antimicrobial/antibacterial and antioxidants, increases shelf life, as well as protects food from microbial contamination. Antimicrobial/antibacterial compounds added to edible coatings are able to inhibit food degradation and/or remodel toxic compounds such as free radicals. Antimicrobials can be obtained from plant extracts such as alkaloids, flavonoids, saponins, tannins, phenolic acids, and eugenol. These compounds can slow the growth of bacteria in fish namely Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus sp., Staphylococcus aureus, Psychrotrophic and Psychrophilic bacteria counts, Enterobacteriaceae, and lactic acid bacteria. This article reviews the application of various antibacterial compounds from various plants that are added to edible coatings as preservatives in fish.
Keywords: edible coating; antibacterial; preservative

Влезте в системата, за да прочетете пълната статия Your Image Description

Свързани статии:

Default ThumbnailСтруктура на наратива в повестта на Павел Вежинов „Бариерата“ Default ThumbnailGender Differentiation in the Management of General Secondary Education Institutions Default ThumbnailНаблюдения върху употребата на клишетата в българската и в румънската публична реч Default ThumbnailКак технологиите и изкуственият интелект влияят на училищното образование

Последвайте ни в социалните мрежи

Viber
СподелянеTweet
Предишна статия

Coating Metals With Zinc and Method for Measuring the Thickness of the Layer

Следваща статия

Molecular Model аnd its Simplification in Teaching Stereoisomerism at Undergraduate Level

Следваща статия

Molecular Model аnd its Simplification in Teaching Stereoisomerism at Undergraduate Level

Метеори. Oсновни понятия и терминология

От образуването на земята до установяването на лука

Последни публикации

  • Над 47 млн. лв. за безплатни учебници за всички
  • 2260 паралелки за приема в VIII клас за новата учебна година
  • 95 талантливи ученици на финала на Националната олимпиада по астрономия
  • Кабинетът определи държавната гаранция за кредитиране на студенти и докторанти
  • Над 47 млн. лв. за безплатни учебници за всички
  • Детска градина „Деница“ с плакет на МОН за 50-годишнина
  • Министър Вълчев: Ще предложа законодателни промени, с които кметовете да могат да обявяват неучебни дни само след съгласуване с МОН (ОБНОВЕНА)
  • „Мисия чист въздух“ – фестивал на химията в Бургас
  • Студенти ще могат да оценяват качеството на обучението в реално време с електронна платформа
  • Академия за млади таланти в село Дреновец
  • Образователен форум събира иновативни училища и експерти в село Бистрица
  • Четири медала от Международната Менделеевска олимпиада по химия
  • Министър Вълчев постави началото на строежа на четири физкултурни салона в Казанлък
  • Съветът на ректорите: Кадри на МВР да правят дискусии за зависимостите в университетите
  • Ученици от Търговище влязоха в ролята на зам.-министри на образованието
  • Вицепрезидентът Йотова стана „Доктор хонорис кауза“ на Великотърновския университет
  • Зам.-министър Лазарова: Новият образ на учителя тръгва от университета
  • Студентка от Военноморското училище ще представя България на международен конкурс в ЦЕРН
  • Министър Красимир Вълчев разговаря с над 750 гимназисти за вредите от наркотиците
  • Признание за най-добрите
  • Уроците на Клио
  • Морски приключения от Кранево до Атия

София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

+0700 18466

izdatelstvo.mon@azbuki.bg
azbuki@mon.bg

Полезни линкове

  • Къде можете да намерите изданията?
  • Вход за абонати
  • Начало
  • Контакт
  • Абонамент
  • Проекти
  • Реклама

Вестник „Аз-буки”

  • Вестник “Аз-буки”
  • Абонамент
  • Архив

Научните списания

  • Стратегии на образователната и научната политика
  • Български език и литература
  • Педагогика
  • Математика и информатика
  • Обучение по природни науки и върхови технологии
  • Професионално образование
  • История
  • Чуждоезиково обучение
  • Философия

Бюлетин

  • Достъп до обществена информация
  • Условия за ползване
  • Профил на купувача

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
bg_BG
en_US bg_BG
  • Вход
  • Sign Up
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Начало
  • За вестника
  • Екип
  • Архив
  • Контакт
  • Реклама
  • Абонамент
  • en_US

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"