"Az-buki" National Publishing House
Ministry of Education and Science
Wikipedia
  • Login
  • Registration
Az-buki Weekly
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Main Page
  • About
  • Team
  • Archive
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Contact
  • Advertising
  • Subscribe now
  • en_US
  • Main Page
  • About
  • Team
  • Archive
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Contact
  • Advertising
  • Subscribe now
  • en_US
Няма резултати
Вижте всички резултати
Az-buki Weekly
Няма резултати
Вижте всички резултати
Main Page Uncategorized

Potential Applications оf Antibacterial Compounds in Edible Coating as Fish Preservative

v.genkov@azbuki.bg by v.genkov@azbuki.bg
22-10-2021
in Uncategorized
A A

Maulidan Firdaus, Desy Nila Rahmana, Diah Fitri Carolina,
Nisrina Rahma Firdausi, Zulfaa Afiifah,
Berlian Ayu Rismawati Sugiarto
Sebelas Maret University – Surakarta (Indonesia)

https://doi.org/10.53656/nat2021-5.02

Abstract. Fish is a product that breaks down quickly due to biochemical reactions that cause a decrease in the quality of its nutritional and sensory values. Natural preservatives make fish safer for consumption than fish preserved with formalin. Edible coating is a preservative that can be eaten, can prevent biological, chemical and physical changes, is able to prevent mass transfer, acts as a moisture barrier, be contained antimicrobial/antibacterial and antioxidants, increases shelf life, as well as protects food from microbial contamination. Antimicrobial/antibacterial compounds added to edible coatings are able to inhibit food degradation and/or remodel toxic compounds such as free radicals. Antimicrobials can be obtained from plant extracts such as alkaloids, flavonoids, saponins, tannins, phenolic acids, and eugenol. These compounds can slow the growth of bacteria in fish namely Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus sp., Staphylococcus aureus, Psychrotrophic and Psychrophilic bacteria counts, Enterobacteriaceae, and lactic acid bacteria. This article reviews the application of various antibacterial compounds from various plants that are added to edible coatings as preservatives in fish.
Keywords: edible coating; antibacterial; preservative

Log in to read the full text Your Image Description

Свързани статии:

Default ThumbnailThe Narrative Structure of P. Vezhinov’s Novella “The Barrier” Default ThumbnailGender Differentiation in the Management of General Secondary Education Institutions Default ThumbnailObservations on the Use of Clichés in Bulgarian and Romanian Public Speech Default ThumbnailHow Artificial Intelligence Affects School Education

Последвайте ни в социалните мрежи

shareTweet
Previous article

Coating Metals With Zinc and Method for Measuring the Thickness of the Layer

Next article

Molecular Model аnd its Simplification in Teaching Stereoisomerism at Undergraduate Level

Next article

Molecular Model аnd its Simplification in Teaching Stereoisomerism at Undergraduate Level

Meteors – Basic Concepts and Terminology

From The Formation Of The Earth To The Establishment Of Luka

Последни публикации

  • Зам.-министър Лазарова участва в международна научна конференция във Великотърновския университет
  • Зам.-министър Михалевска участва в патронния празник на Минно-геоложкия университет
  • Над 12 000 родители са ангажирани по проект „Успех за теб“
  • 235 000 ученици с подкрепа за началото на учебната година
  • Благодаря ти, че усмихна деня ми!
  • Веселин Стефанов, директор на столичното 51. СУ „Елисавета Багряна“: Искаме да развием дуална форма на обучение в професионалните ни паралелки
  • Правилата за командировки – дневни, пътни и квартирни
  • Министър Вълчев откри Център за високи постижения в Сандански
  • Нов център в Сандански дава възможности за спорт, изкуство и подкрепа за 450 младежи
  • Италианският футболен тим Каляри ще си партнира с две столични училища
  • 61 млн. лв. за зелени и цифрови партньорства между бизнеса и науката
  • Над половин милиард лева инвестиции в над 2200 STEM центъра в страната
  • В асеновградско училище възпитават ценности с „Азбука на добродетелите“
  • Ново помагало по български език като чужд
  • INSAIT и България с огромен успех на топ световен форум за изкуствен интелект в САЩ
  • Снимка на броя: STEM център „Елисавета Вазова“
  • Изтъкнатият италиански българист проф. Бруни с диплома за чуждестранен член на БАН
  • Градът като учебна площадка
  • STEM центровете подобряват образователните резултати
  • Училището в Хаджидимово с нов STEM център
  • 68 деца върнати в класните стаи в Кюстендилска област
  • МОН инициира дебат за забрана на социалните мрежи за деца

София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

+0700 18466

izdatelstvo.mon@azbuki.bg
azbuki@mon.bg

Полезни линкове

  • Къде можете да намерите изданията?
  • Вход за абонати
  • Main Page
  • Contact
  • Subscribe now
  • Projects
  • Advertising

Az-buki Weekly

  • Вестник “Аз-буки”
  • Subscribe now
  • Archive

Scientific Journals

  • Strategies for Policy in Science and Education
  • Bulgarian Language and Literature
  • Pedagogika-Pedagogy
  • Mathematics and Informatics
  • Natural Science and Advanced Technology Education
  • Vocational Education
  • Istoriya-History journal
  • Chuzhdoezikovo Obuchenie-Foreign Language Teaching
  • Filosofiya-Philosophy

Newsletter

  • Accsess to public information
  • Условия за ползване
  • Профил на купувача

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
en_US
bg_BG en_US
  • Login
  • Sign Up
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Main Page
  • About
  • Team
  • Archive
    • Вестник “Аз-буки” онлайн издание
  • Contact
  • Advertising
  • Subscribe now
  • en_US

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"